ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Night33
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2024 12:37
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2024 11:44
Toplam Mesaj:
7 [0.70 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa

SON 7 MESAJI

100x40x45cm Akvaryum Filtre Modeli Ve Yerleşimi
Merhaba. Bitkili akvaryumlar konusunda çok bilgim olmasa da hatta şuan bir akvaryumum olmasa da ( yapım aşamasında ) eskiden yıllarca Atman (modelini hatırlamıyorum) marka dış filtremi uzun delikli bir aparatı vardı onunla arka camdan şelale şeklinde kullandım hiç sıkıntı yaşamadım hem doğal havalandırma oluyordu hem akıntı çok olmayınca balıklarım daha mutlu görünüyordu.
150*50*50 Akvaryuma Seyyar Sump Tavsiye
Demek istediğinizi anladım teşekkür ederim ilginize tekrardan bir çizim deneyeyim araştırma yapayım.
150*50*50 Akvaryuma Seyyar Sump Tavsiye
Peki susuz kalmaması için ne yapmam lazım suyu motora alttan versem ya da taşırma kısımlarını biraz daha genişletsem nasıl olur sizce?
150*50*50 Akvaryuma Seyyar Sump Tavsiye
Orhan bey ilginiz için teşekkür ediyorum. Arowana renksiz çok sade geliyor bana. Hatta çevremde bulamazsam green terror den bile vazgeçebilirim internette güvenilir satıcı bulamazsamda nereden alırım bilemiyorum. Birşey daha soracağım Orhan bey bilginiz varmıdır bilmiyorum yapmayı düşündüğüm sump ta ben suyu motorun üzerine şelale şeklinde akıtıyorum gördüklerim genelde motor kısmına su alttan giriyor acaba ben yanlış mı yapıyorum.
150*50*50 Akvaryuma Seyyar Sump Tavsiye
[QUOTE=Orhan76]Hocam Selamlar,

Alttaki linkini gönderdiğim 130cm'e kadar tankta kullanabileceğin bir tepe (üst) sump var, ben en küçüğünü aldım şu an kullanıyorum, belki sana da bir alternatif olabilir,

https://www.akvaryumbalikavm.com.tr/sobo-fa-120-akvaryum-tepe-ust-filtre-115-130-cm-akvaryumlar-icin

Green terror biraz sert yapılı belki jack dempsey düşünebilirsiniz yanına, tabana sarı silis kum, bol kaya ve köklerle uygun bir dekorasyon yapabilirsiniz[/QUOTE]

Tavsiye ettiğiniz ürün maddi açıdan biraz tuzlu Orhan bey şuan çok bütçe ayıramayacağım o yüzden sump seyyar olarak kullanmak istiyorum daha sonra daha profesyonel bir ürüne maddi duruma göre geçiş yaparım.

Sarı silis güzel olabilir lav taşları ve çakıl taşları kullanmayı düşünüyorum dekor olarak sarı silis uyumlu olur haklısınız.

Aslında hayalim bir çift güzel renklere sahip yılanbaş beslemek ancak balığa ulaşmak çok zor ve pahalı.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Mersin'den merhabalar dostlar henüz akvaryumum yapılmadı ancak 150*50*50 ölçülerinde akvaryum yaptırıyorum kurulumdan sonra bilgileri güncellerim.
150*50*50 Akvaryuma Seyyar Sump Tavsiye
Merhaba arkadaşlar. Uzun zaman sonra yaklaşık 12 yıl aradan sonra tekrardan akvaryum yaptırıp en büyük hobilerimden birine tekrardan dönüş yapıyorum. Bayadır forumda araştırma yapıyorum terimlere ve malzemelere çok uzak kalmışım unutmuşum işlevlerini o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var.

Başlıkta da belirttiğim gibi 150*50*50 bir akvaryum yaptıracağım seyyar sump filtre yapacağım çizimim biraz amatörce olmuş olabilir kusura bakmayın.

Sumpun dışına resimde çizdiğim kızmızı bölüme ekstradan bir asansör sistemi gibi 2,5 cm derinliğinde bir bölme yapacağım böylelikle suyun ilk giriş kısmında ki bölümü de kullanmayı düşünüyorum ( gördüklerim genelde ilk bölüm boş kalıyor sadece su girişi olarak kullanılıyor.) orayı da bioball ile doldurmayı düşünüyorum su o kısıma da şelale şeklinde akarak giriş yapacak.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245014/240420241536511.jpg[/IMG]

Ölçüler sizce nasıl olmuş, sadece soru işareti koyduğum yerlerin ölçüsünün ne olması gerektiği konusunda kararsızım.

Balık olarak 1 Erkek 3 Dişi Green Terror ilk etapta düşünüyorum daha sonrasında duruma göre bir tür daha bu şekilde atıp maksimum 8 adet balık olacak şekilde beslemeyi düşünüyorum.

Bana Green Terror ün yanına uygun bir tür, hatta kullanmam gereken kuma kadar bana fikir verebilirsiniz. [:)][:)]

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.