ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tafocan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
200
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2024 07:21
Son Ziyaret:
2 Saat 47 Dakika önce
Toplam Mesaj:
233 [2.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
199 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tayfun turan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Üst düzey yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tayfun turan https://youtu.be/LnswMOKX0UI?si=seoX24y5G-UDJ1hz

SON 10 MESAJI

Tetra Topluluğu Akvaryumu & Melek Balıkları
[QUOTE=Furkann]

Öncelikle merhaba, akvaryumunuz şahane görünüyor tebrikler. Melek eklemenizde şöyle bir sorunla karşılaşmanız muhtemeldir. Melekler çok iyi avcılardır ağzına sığan her şeyi yerler, tecrübesizliğimden kaynaklı avuç içi kadar melekleri neonların yanına koymuştum sabaha hiç birisini bulamamıştım. yetmezmiş gibi bitkilerimden yeni çıkan filizleri de tırtıklıyorlardı hem de hiçbir zaman aç kalmamalarına rağmen. Unutmayın bunların sadece adı melek [:)))] . Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla tetrazonlar var onlarda melekleri darlayacaktır düşüncesindeyim. Tecrübesi olan hobici arkadaşlarda dönüş yapacaktır. Keyifli hobiler. [:nazar:][/QUOTE][QUOTE=Trexxxx]Merhabalar, emin olamadığım bir konuda desteğinize ihtiyacım var, 150 x 50 x 70 cm (525 Lt.) ölçülerinde bitkili akvaryumum var içerisinde aşağıdaki balıklarım mevcut, ayrıca elma salyangozları da akvaryumda mevcut. Akvaryumda çok fazla bitki, kök ve odun olduğu için akvaryuma attığım bir balığı tekrar yakalayamıyorum, Cumartesi günü büyük boy 4 adet melek balıklarını akvaryuma ekleyeceğim, bir sorun çıkar mı emin olamadım, bu konuda deneyimli arkadaşlarıma eklemeden önce danışmak istedim. Destek olabilirseniz çok sevinirim.
Kırmızı Burun Tetra
Bulut Dağı Tetra
Siyah Neon Tetra
Kırmızı Göz Tetra
Black Phantom Tetra
Red Phantom Tetra
Kiraz Tetra
Danio Zebra
Komando Çöpçü
Otocinclus Affinis
İmparator Tetra
Silver Tips Tetra
Kardinal tetra

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245439/020520241448381.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba güzel bir akvaryumun var maaşallah.bu türlerin içine melek tavsiye etmem yukardaki arkadaşın dediklerne katılıyorum birde şunu belirteyim geceleri meleğin uzun yüzgeçlerini tırtıklamalarıda muhtemel özellikle tetralar
Flowerhorn Balığım Nasıl?
Çok güzel formda almış renkte muhteşem maaşallah.tankın hacmi kaç
Flagyl Kullanımı
Merhaba ana tankta uygulamayın ağızdan vermeyin canlı ölebilir.karantina tankında uygulayın ama günde 1 kere şans varsada bir kere kullanın yapcak birley yok.umarım iyileşir[EDIT]tafocan,2024-05-02 13:24:33[/EDIT]
Sizce Ne Eksik Ne Fazla ?
[QUOTE=Fhfjfnn]
teşekkürler [/QUOTE]

Rica ederim iyi hobiler
Sizce Ne Eksik Ne Fazla ?
[QUOTE=Fhfjfnn][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/300420242209311.jpg[/IMG]
Arkadaşlar beta için böyle bir akvaryum kurdum eksiklerim var farkındayım aile evinde bu kadar oluyor önerilerinizi bekliyorum [/QUOTE]

Midye kabukları pek olmamış onun haricinde bitki de var gayet güzel
Sizce Ne Eksik Ne Fazla ?


Merhaba yorum için teşekkürler Su şartları ve hacmi yeterli,

= betalar su çekilmesi ve kuruması ile yer değiştirmek için sıçrarlar gerekirse ama hacim yaşayabilceği orandaysa kalır (bölgeci değildir)

düzenli ve yeterli beslenen sağlıklı hiçbir balık akvaryumdan atlamaz.

= Eğer doğada durduğu su birikintisinde haşerat kurcuk vb avlar varsa ordan gidicek kadar aptal bir balık değildir zeki bir balıktır.

atlıyorsa sorunlar su yüksekliği değil sağlanamayan şartlardır.

=ATLAMAZ dememişim koparmaya çalıştığın kısımda yanlış Yani araştırmaya gerek yok.bilen kime sorsan atlamasının bir sebebi vardır dicektir zaten farkında değilsin ama sende bana katılıyorsun bir tarafta.



ve o balık atlamasa bile başka sebeblerden zaten ölücektir.iyi hobiler

Yani umarım anlatabilmişimdir değerli arkadaşım 👍🏻

Tüm balıklarda sıçrama eğilimi vardır.ama bahsettiğimiz sebeblerdendir.akvaryum koşulları hariç demissiniz.zaten akvaryum daki olunsuz koşullar doğada olduğunda ordada zaten yer değiştiriyor canlı.neticede doğanın bir benzerini oluşturup bu canlıları yaşatmaya çalışmaktayız. 3 tane beta akvaryumum var bitkili hiç firar olmadı.zaten atlıcak olduktan sonra 15 cm de boşluk bıraksam atlar.Ben astronot akvaryumumda bile kapak kullanmadım.çünkü benim akvaryum tasarımlarım su dışına çıkan bitki ve köklerden oluşur kapaklı akvaryum kullanmıyorum genelde.

[EDIT]tafocan,2024-05-01 20:14:48[/EDIT]
Sizce Ne Eksik Ne Fazla ?
[QUOTE=UrasArt]

Bettalar ve çoğu labirent organına sahip tür, doğada genel olarak alçak sularda yaşarlar. Zaten yüzyıllar içerisinde labirent organının gelişmesi ve köpük yuva adaptasyonu bu sığ sularda yetersiz oksijenden etkilenmemek içindir. çiftleşmek, saklanmak, kaçmak veya avlanmak için bir su birikintisinden diğerine sık sık geçerler ve diyetlerinin yaklaşık %10'unu sucul böcekler ve sinekler karşılar.
Doğada bu kadar sık sıçrayan bir balık türünün sıçraması, ve başka bir su kaynağı olmadığından dolayı istemsizce yere düşmesi sadece kötü akvaryum koşulları ile ilgili değildir.
Keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]

Ben sadece kötü su şartlarımı demişim? Sebeb olmadan hiçbir balık atlamaz demişim örneklendirmelerim tabiki genişletilebilir.Doğada çok sıçrayan mı? kaç kere sıçrıyor sayı mı tuttunuz? Beta ve labirentliler sıçrama eğilimi çok göstermezler çünkü yaşadıkları bölgelerde genelde av değillerdir.mevsimsel suların çekilmesiyle tüm bataklık ve sığ su balıkları gibi sıçrayarak yer değiştirebilir yada değiştirmez.önlem olarak bunu alabilirsiniz.ama benim sebebsiz yere sıçrama yapmaz dememe muhalefet olabilcek bir görüş koymamışsınız mantıklı.ayrıca bu balıklar doğada değil iyi bir bitkili akvaryumda yeterli saklanma alanıyla huzurlu ve oluşan doğal kurtcuklarla ve sizlerin verdiği kaliteteli yemler ile yerlerinden asla çıkmak istemezler özellikle betalar bölgecidir çok yer değiştirmezler.

Arkadaşlar Eksik Bir Şeyler Var Sanki
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için 👍🏻
Arkadaşlar Eksik Bir Şeyler Var Sanki
Ölçüler:30.30.30
Canlı Türleri: H.moon double tail beta
Bitki Türleri:9 çeşit lowtech bitki
Tankın Yaşı:2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma:haqos arm dolphin filtre
Tasarım ve Dekorasyon:uydurduk birşeyler sağdan soldan :) [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/300420242312291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/300420242312381.jpg[/IMG]
Sadece Bir Lepistes Su Üstünde Duruyor Hep
Bana iç parazit gibi göründü filtresyon iyi ise.mideda ufak çökğntü var.karantina tankına al ısıyı sabitle.microfis kullanabilirsin 3-4 gün yem olarakta sarımsaklı yem ver iyi gelicektir inş

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.