ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4723
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 08:47
Son Ziyaret:
3 Saat 25 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4246 [0.86 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
59 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG] [url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]

SON 10 MESAJI

Didim Çeşme Suyu Değerleri
Lepistesler çok kolay ölüyorlar. Hiç sert sulara dayanıklıklarını test etmedim. Suyu dinlendirmek saflığını değiştirmez. Ancak ro filtre bu konuda fayda edebilir. Bunlarla uğraşmak istemezseniz illaki buna uygun balık türleri var, araştırmak gerek.
Didim Çeşme Suyu Değerleri
Tds suyun elektrik iletkenliği, artıkca suyun saflığı düşüp tuzluluğu artıyor demektir, gh genel sertlik genellikde tds ile orantılıdır, kh karbonat sertliği suda CO3 iyonlarının yoğunluğunu ifade eder, önemli olması ph üzerindeki etkisinden kaynaklı, kh artıkca ph yani baziklikde orantılı artar, asitlik azalır. Her suyun bir balığı var, su değerleri yükseliyorsa ona uygun acı su balıkları daha uygun olacaktır. Oraların sularında ramirezi discus gibi balıklar mümkün olmaz ama tuzlu suda bile yaşıyabilen molly velifera gibi türler uygun alıştırmayla problem çıkarmaz. Balık seçiminizi ona göre yapacaksınız. Benim gördüğüm o bölgede tropheus besleyen çok.
Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=NobleThoth]Dostlar selam 70x61x40 akvaryumum var 170 litre Fluval 206 dış filtre kullanıyordum lakin dün gece bozuldu zaten ikinci el almıştım pek iyi durumda değildi temiz bakılmamıştı uygun diye almıştım.
Yeni dış filtre alana kadar pipo ve h200 şelale filtre ile yeni dış filtre alana kadar idare etmem gerekiyor.
Yeni dış filtre tavsiyelerinizi bekliyorum.
İyi forumlar iyi hobiler.[/QUOTE]

Büyük ihtimal motor mili gitmiştir, onun yedeğine bakın. Motor mili ve contaları yeniledikden sonra sorunsuz kullanmanız çok olası. Kaliteli düzgün bir filtredir, hemen vazgeçmeyin.

İlla yenisini almanız gerekirse fiyat performans olarak aquarel modellerini öneririm.
Didim Çeşme Suyu Değerleri
Tds metrenin doğru ölçüm yaptığına emin miyiz? O bölgeyi geçtim ro suyu dışında damacana şise sularda bile 20ppm i görmeniz çok zor. O tarafta yazlığım var oranın sularını biliyorum, orada hiç mümkün değil. Reverse osmos filtreyi bile bozan bir su var.

Bu arada ro filtredeki atık oranı aşa yukarı 1 e 1 dir, çoğu durumda 1e 1i geçer ama 1e 10 olmaz.
Didim Çeşme Suyu Değerleri
Şu an için 330ppm balıklar için yüksek değer değil, en azından çok saf sulardan gelen hassas türler dışında problem yaratmaz. Kh değerine bir şey demek için net rakam lazım ama 300ppm de tehlikeli bir kh değeri olabileceğini sanmam. Aslında hassas türler için önemli olan tds. 200ppm üzeri genelde Türkiye suyuna alışık olmayan güney amerikan balıklarında sorun oluyor. 400ppm e kadar durumu idare edersiniz, 400 üzerinde durum türün dayanıklığına bağlı. Şimdilik ciddi sorun yok ama bayram gelip insanlar oraya doluştuğunda ne olur ayrı konu. Didimi bilmiyorum ama bodrumun barajları şimdiden alarm veriyor. Su seviyesi çok düşük. Su seviyesi düştüğünde o bölgede şebekeye deniz suyu basıyorlar o zaman değerler çılgın rakamlara çıkıyor. 3700ppm i geçen sene bizzat kendim test ettim. Ro filtreden geçirdikden sonra bile su 600-700ppm değerlerdeydi. Bu değerlerde ancak acı su balıkları yaşar.
Fluval 207 Dış Filtre
Tuzlu suda organıik artıkları bozulup nitrat yapmadan skimmer ile toplayıp sudan ayırırsınız. Dış filtre organik partikülleri içinde toplayıp orada çürüteceği için tuzlu suda uygun olmuyor. Tuzlu suda biolojik filtrasyon canlı kaya ile yapılıyor, fiziksel filtrasyonda skimmer ile. Yeter miktarda canlı kaya ve skimmer, bunlarin yanında kaliteli kum ve kaliteli tuz kullanırsanız kolay kolay problem yaşamazsınız.[EDIT]darkaura,2024-05-04 11:11:00[/EDIT]
Japon Balıklarını Fanustan Kurtarmak İstiyorum
Plastik bitki dışınakiler uygun. Motorlu pipo güzel seçim. Çok gürültü yapmaz bu ölçekde yeterli. Üzerine bir tek ısıtıcı tavsiye edecem. Şİmdi havalar ısınıyor gerekmez ama kışa doğru mutlaka termostatlı bir ısıtıcı ekleyin. Japon soğuk su balığı olasada özellikle ufak akvaryumlarda kışın gece ile gündüz arasında ciddi sıcaklık farkı oluyor. Doğada büyük su kütlelerinde sıcaklık hızlı değişim göstermez, Balıklar buna pek alışık değildir, balığı çok yıpratır dayanıklılığını düşürür. Daha sağlıklı daha huzurlu mutlu yaşamaları için bir ısıtıcı faydalı olacaktır.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=isssmailak]Merhaba 35x35x35 için 9w armatür yapmayı planlıyorum. Low tech için yeterli olur mu acaba? renk dağılımını 6 adet 6500k beyaz, 2 adet deep red, 1 adet royal blue olacak şekilde yapsam uygun mudur?[/QUOTE]

Biraz fazla bile gelir. Suyun az yukarısında olacaksa sorun olmaz.
Boynuzlu Nerite
Yeni yerine taşınmadan önce petpazarımda vardı. Hatta aldığım balık poşetine kaza ile bir tane karışmış. Yeni yerleri fenerbahçe stadının orada. Bilmiyorum şu an ellerinde var mı. Arayıp sorabilirsiniz.
Seachem Metroplex
Şu sıra bazı seachem ürünlerinin ithalatında sorunlar var. Söylenene göre seachem istenen ürünlerini ayrı göndermiyormuş, tüm ürün çeşitlerinden koyup konteyner olarak gönderiyormuş. Bu yüzden hızlı tükenen ürünlerini ayrı sipariş edemiyorlar.

Metroplex bulamazsız yerine flagyl kullanabilirsiniz. İkiside aynı etkin maddeye sahipler, metronidazole. Tabi flagylde eczaneden reçetesiz alabileceğiniz bir ilaç değil. Antibiotik. Doktora yazdırmanız gerekir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.